Taavetinpuisto ja ikiliikkujanreitti

Taavetinpuisto on Helsingin Pikku Huopalahdessa sijaitseva ikäihmisille soveltuva puisto, jonka yhteydessä on kaitein varustettu kävelyreitti.

Puiston välittömässä läheisyydessä sijaitsee ikäihmisille suunnattu asumispalvelukeskus Wilhelmiina. Puisto on toteutettu Miina Sillanpääsäätiön ja Helsingin kaupungin yhteistyönä ja se avattiin vuonna 2009.
  • Osoite: Taavetti Laitisen katu 6, 00300 Helsinki
  • Lisätietoja: Miina Sillanpään Säätiö p. (09) 473 4721
    Kotisivut
Taavetinpuisto
  • Hanketta on ollut tukemassa Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, Deloitte, Lappset Group Ltd., Raha-automaattiyhdistys ja Asumispalvelukeskus Wilhelmiina.
Asema-150x150 Asemapiirros-150x150

  Asemakuvat

  • Puiston tavoitteena on tukea ikäihmisten omatoimisuutta ja ehkäistä toimintakyvyn heikkenemistä vaikuttamalla muun muassa tasapainoon ja lihasvoimaan sekä lisäämällä innostusta ulkoiluun.
  • Puistossa kävijät voivat käyttää liikuntalaitteita omatoimisesti puistoon sijoitettujen selkeiden ohjeiden avulla.

 

  • Puistossa ikäihminen voi tehdä turvallisilla liikuntavälineillä tasapaino- ja lihasvoimaharjoituksia.
  • Puistossa on liikuntavälineitä, jotka soveltuvat henkilöille, joiden toimintakyky on jo heikentynyt tai jotka käyttävät pyörätuolia.
  • Puistoon sijoitetut liikuntavälineet ovat Lappsetin 0 – 100 –sarjaa.

 

 

laitekuvau1-300x205

Tasapainoilua

Porrasharjoittelua
 Yhdellä suurella laiteella voi harjoittaa kehoa monipuolisesti
  • Puiston yhteydessä on 500 m:n mittainen Ikiliikkujareitti, joka kulkee läheisen korttelin ympäri ja viereisen puiston läpi.
  • Reitti on varustettu suurimmalta osaltaan kaiteilla, jotka antavat turvaa liikkujille.
  • Reitin varrelle on aseteltu tiheästi penkkejä.

 

 

 

 

  • Reitin välittömässä läheisyydessä on päiväkoti ja suuri lähiliikuntapaikka lapsille.

 

  • Puistossa ei ole talvikunnossapitoa.

 

 

valaistusu-298x300
Hyvä näkyvyys lisää turvallisuuden tunnetta.
 
istuimetu-300x231
Tilavissa oleskelupaikoissa sosiaalisuus lisääntyy.

Lisää kuvamateriaalia kohteesta

Lähde: Miina Sillanpääsäätiö
Kuvat: Minna Malin ja Ossi Gustafsson